Sunday, March 28, 2010

alamak!!! kazen aku dh nk kawen...

pergh...masa bukak2 fb td tibe2 dpt invitation dr kazen aku tu...muda giler dia...dh nk kawen dh...dia baya aku...22 tahun, n bakal jd doktor...alhamdulillah..dia dh sampai seru...aku???
lambat lg la...lgpon sape nk kt aku...erm3....tutup kes...sbb skang ni aku ngah bercerita pasal kazen aku....pasangan dia gak merupakan bakal doktor...alhamdulillah...bagus2...tp, aku xleh hadir la kenduri dia nti, coz aku exam x bes lg...huhuhu...sadis2...

to ehsan: if u read this blog, sincerely farah wish congrats and hopefully happy ever after with ur....

aku??????
aku malas pk pasal kawen...
x kawen pon xpe...
insyaAllah...

aku ???

salam...
hehehe....ari ni aku nk merepek la sikit...bkn pe, bg mengeluarkan ketensenan yang membelengu diriku ini...hahaha....actually kan...sape aku yg sebenarnya eh...jap2 nk xchek kaki....eh..kaki aku jejak tikar...it's means that aku ni manusia la kan???hahaha...merepek!!!

actuallykan secara seyes, aku nk tau sape aku??????
who can help me to find the answer for that question???

G.I.L.E.R!!

hahaha
diri sendiri pon x kenal ke????

selepas beberapa tinjaun aku bt...
aku mendapati bahawa aku adalah....

"seorang manusia biasa yg kadang kala bertindak secara luar biasa.."

that's me...


hahaha...

i'm feel lonely...huhuhu...

semalam gak aku telah menyaksikan percubaan membunuh diri oleh seseorang yg giler...tp dia x jadi...sebab last minit decision yg dia buat, dia kata dia takut...hahaha...lawak giler...telan pil sampai juta2 x takut lak...stupid person!!! hak3

ops...xbek kata kt org...
kita kena tgk diri sendiri dulu....tul x??

anyway..aku rasa cam nk pergi jauh je....tp xtau lg kemana arah tujuku itu...
erm2...
apa masalah aku eh sbenarnya???
tp yg pasti aku menimbulkan masalah pd org len...igt nk tukar no fon, pastu nk menyendiri la buat sementara ni...nk deactive fb la...tp....my fren said, lg la akan menyusahkan seme org...
eh..tul ke??
erm2
aku ni menyusahkan org ke?????
menyusahkan camne tu???

hahaha...tp siyes...
smlm de org msg aku yg dia dh putus asa ngan aku...

aku ok je...xnk jd kawan aku pon xpe...

ada aku kesah???

hahaha...
aku bkn perdana menteri...
yg perlu dihampiri....

aku bkn siti nurhaliza...
yg perlu diminati....

hahaha....

aku madihah farhana...
x perlu didekati
even diminati...

aku x kesah org nk kata aku apa...

aku x kesah org nk kutuk aku...

aku x kesah org xnk kawan ngan aku (tp sedey gak la)

aku pon cam dh give up!!!!!!!!!

give up to being nice, kind...

am i selfish??

aku xde ati n perasaan ke???

aku xnk kutuk sape2...

aku x tujukan entry ni pd sape2

if korang terasa, sowi la...

xde niat pon...

i want to stop crying...

people around me just use me to fulfill their needs...

hahaha...

i'm not strong to face all this...

aku dh x sekuat dulu...

dulu if something happen...

aku wat muka selambe....

p makan....hahaha...

tp la ni....

aku dh x lalu seme tu....

dulu kalau marah leh gak tumbuk target(bdk taekwondo tau la apa itu target) aku tu....tp dh wat balik bt menan adik2 aku...

so...

what should i do????

nape aku jahat sgt???

nasihat org aku x dengar...

erm2...

she said that i'm so stubborn...
kena kaunseling...


hahaha...yup...aku super duper giler degil la....

erm2....

nanti bila aku dh disappear...

arap2 org2 len hepi...

prinsip idup aku dh lari....

nape aku jd macam ni skang???!!!!!

i lost myself...

lost everything....................

n i have to acting in front of them...

who can help me???

WHO????

skang aku dh jarang menangis...hahaha...
sebab aku adalah...

B.U.D.A.K. D.E.G.I.L

kepada mereka2 yg berkenaan...

madi betul2 mintak maaf....madi xkan muncul dh...nk lari pegi jauh....
hope...happy2 selalu...

p/s: i misz myself....
i hope, 1 fine day...
i will meet my true madihah farhana...
i misz her lot....
plez God...give me chance...


LIFE IS TO SHORT....
hargailah selagi anda boleh bernafas...............







Thursday, March 25, 2010

tragedi di uum

huhuhu....really2 sorry...coz lama giler aku x mengupdated kan aku punya page ni...bkn xnk, tp kebizian aku telah melampau batasnya.....asimen yg tibe2 muncul tahap melampau punya...hahaha...pastu asimen aku kena curik la...n macam2 lg...

tp pada hari ni, aku bukan nk share pasal asimen aku yg kena curik tu...tp nk share sesuatu...
semalam...telah berlaku tragedi....bermula dgn keseronokan...tp...berakhir ngan tragedi

pesawat latihan jenis Pilatus PC-7 yg dipandu oleh Mejar Zulrihan Jusoh(TUDM) terhempas di kawasan dekat kampus UUM jam 10 pagi ini.Mangsa sedang membuat persembahan sempena perasmian Ekspo Konvo.mangsa dikeluarkan menggunakan heli TUDM. Hanya seorang juruterbang berada dalam pesawat ..al-fatihah...

video

dipetik dr berita harian
SINTOK: Perasmian Karnival Konvokesyen ke-23 Universiti Utara Malaysia (UUM), di sini, semalam, bertukar tragedi apabila sebuah pesawat jenis Pilatus PC-7 MK II Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) yang membuat persembahan sempena majlis itu, terhempas di kawasan hutan simpan di situ dan mengorbankan juruterbangnya. Dalam kejadian kira-kira jam 10.15 pagi itu, pesawat dipandu Mejar Muhammed Zulrihan Jusof, 39, dikatakan mengalami masalah teknikal ketika membuat persembahan sebelum terjunam ke dalam kawasan hutan simpan berhampiran kolej kediaman pelajar MISC/TM.

Ia menyebabkan suasana di Stadium UUM ketika majlis yang dirasmikan Pengarah Urusan Bank Rakyat, Datuk Kamaruzaman Che Mat dan turut dihadiri Naib Canselor UUM, Tan Sri Nordin Kardi gempar berikutan bunyi letupan kuat diikuti asap hitam keluar dari kawasan hutan tempat pesawat itu terhempas.

Suasana majlis perasmian itu menjadi gamat apabila kira-kira 500 hadirin, terutama pelajar menjerit kerana terkejut dengan kemalangan itu.

Dua jentera dengan 14 anggota Pasukan Bomba dan Penyelamat tiba di tempat kejadian kira-kira 15 minit kemudian dan mengambil masa kira-kira sejam untuk mengesan dan mengeluarkan mangsa yang ditemui beberapa meter dari pesawat. Selain bomba, operasi turut dibantu pihak TUDM dan UUM.
Mangsa dikatakan maut akibat terhempas selepas dipercayai melonjak keluar menggunakan kerusi anjal ketika pesawat menjunam, manakala separuh dari badan pesawat musnah.

Mayat juruterbang dikeluarkan dari tempat kejadian menggunakan sebuah helikopter TUDM sebelum dibawa ke Jabatan Forensik Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar untuk bedah siasat.

Mangsa yang tinggal di Taman Desa Bukit Tinggi Kepala Batas, Alor Setar, berasal dari Kampung Pasir Kasar Sering, Kota Bharu, Kelantan dan sudah berkeluarga.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kedah, Asisten Komisioner Zakaria Ahmad, ketika di temui di sini, semalam. berkata mayat mangsa ditemui kira-kira 15 meter dari pesawat dan dipercayai sempat melonjak keluar menggunakan kerusi anjal ketika pesawat menjunam ke dalam hutan.

Saksi kejadian yang juga seorang pelajar, Norhalida Wafi Ramli, 22, berkata beliau pada mulanya tidak menyangka kejadian itu kerana fikir ia adalah sebahagian daripada gimik persembahan.

"Saya nampak pesawat itu melakukan formasi pusingan sebanyak dua kali sebelum menjunam ke dalam hutan.

"Saya sedar ia adalah kemalangan selepas mendengar bunyi letupan sebanyak dua kali diikuti asap tebal hitam," katanya.

Sementara itu, TUDM akan menubuhkan Lembaga Siasatan Khas bagi mengenal pasti punca kejadian.

Panglima TUDM, Jeneral Datuk Seri Rodzali Daud merakamkan ucapan takziah kepada keluarga mangsa.

INFO
Kronologi pesawat Pilatus terhempas


  • 11 September 2009 - Mejar Zulkifli Hassan, 38, dan Mejar Mohd Roszaini Mustafa, 37, terbunuh apabila pesawat terhempas di Langkawi.

  • 16 Disember 2004 - Nahas pesawat latihan Pilatus PC-7 mengorbankan Leftenan Amnart Summok, 23, dan jurulatihnya, Mejar Alias Bakar, 36, di Kampung Titi Besi, Kepala Batas.

  • 27 Mei 2004 - Leftenan Mualimin Jasid, 23, terbunuh apabila pesawat Pilatus PC-7 terhempas di Kampung Padang Gelanggang, dekat Jerlun, Kedah.

  • 12 Ogos 2003 - Pelatih penerbangan KTU, Leftenan Mai Elmy Sefrina Jalaluddin, 22, terkorban selepas pesawat Pilatus terhempas di Jalan Bukit Kayu Hitam-Changlun, Kedah.

  • 12 April 2001 - Seorang juruterbang jurulatih TUDM terbunuh apabila Pilatus PC-7 TUDM terhempas di Kampung Kepala Parit Dalam, Tokai, Pendang.

  • 12 Julai 1993 - Juruterbang pelatih TUDM, Leftenan Muda Mohamad Nazri Amran, 21, terbunuh apabila pesawat terhempas di sawah Kampung Chemumar, Tambun Tualang, Perlis.

  • 31 Januari 1992 - Pesawat Pilatus PC-7 terhempas dalam Sungai Kemaman, Terengganu menyebabkan juruterbangnya terbunuh.

  • 25 September 1990 - Leftenan Muda Faizal Muhammad terbunuh apabila pesawat merempuh asrama di Universiti Utara Malaysia (UUM), Sintok, Kedah.

  • September 1984 - Leftenan Muda S Thulasiram terbunuh selepas pesawat TUDM terhempas di Kampung Bukit Rambai, Pendang, Kedah.

  • Thursday, March 18, 2010

    blog


    dh lama giler aku x jengah blog kesayangan aku ni...bkn pe...tiba2 je dh dekat2 nk final ni asimen menimbun2 lak...n then sok aku exam...huhuhu...n pembaca blog aku yg setia a.k.a k.ru dh mengomen aku x updated...hahaha...sori la k.ru...xdan...lebih2 lg dalam tempoh masa seminggu ni aku diserang penyakit misteri...huhuhuhu...tp selagi aku mampu bertahan aku akan bertahan...chaiyok2...
    semalam aku buat la research sikit2 pasal penyakit misteri yg sedang aku hadapi...dan...ntah la...
    i'm worried...n i need him...huhuhu

    Monday, March 8, 2010

    petang semalam yg best...


    err...apasal la tajuk entry aku tu semacam je...hahaha...aku pon x tau...
    tp petang smlm aku snap satu gambar pokok...pakai nset aku yg cikai ni jerk...
    bila tgk balik...cantik lak gambar tu...tu la aku kata petang semalam best...hehehe....lg satu...tiket blik kg dh beli....yea2...

    Sunday, March 7, 2010

    Bla...bla....bla....akhirnya....

    yea2 bln 4 ni aku balik kg...hehehehe...saje je nk gtau...jom r ikot aku balik....singgah sat padahal nk wat asimen ni...hahaha....daa...jap2...

    sape tau cara2 nk lupakan seseorang???leh la bg komen ya

    Wednesday, March 3, 2010

    kebluran melanda diriku...agagaga...

    Apa topic mlm ni eh...hehehe...yg penting skang ni aku kesejukan dlm bilik ais batu ni a.k.a lab komputer kt hostel aku...hehehe...td duk p jenjalan kt blog org...view blog kengkawan aku...n aku terberhenti kt blog oren...dia citer pasal rumet...kpd penulis oren...kita senasib ler...walaupun roomateku x slalu balik...tp kewujudanku di dalam bilik macam xde je pd pandangan mata dia...terguriskah perasaan aku???erm...jap nk pk spoloh saat...

    ting...dh abes spoloh saat...xde la terguris sgt...ntah...bior je la rumet ku itu...cume time bila dia nk movie je...baru tegur aku...adei...ada gak manusia camtu...mls nk story pjg2...satg t'masak ketupat daun palas lak...hahaha

    sebut pasal movie, aku baru je lyn citer industan...wakaka...sejak bila ntah aku lyn industan ni...hihihi...dh ada org bg...tgk je...layan...byk gak la...leh wat koleksi...kpd abgku...nanti adinda bwk balik cd citer industan ya...khas bt tontonan kekanda...ececeh...ayat bunga2...weh abg tu abg kandung ku la...aku ckp camtu sbb dia mmg suka tgk industan...

    berbalik kpd citer kebluran aku...xtau nape 2,4,6(saje wat no genap) menjak x menjak ni aku mcm ntah paper jek..ntah2 aku dh sewel kot...gara2 exam dh nk ditayangkan x lama lg...waaaa...exam???apa tu exam??? adakah sejenis kuih macam dorayaki??nyum2 lama x mkn kueh doremon tu....adei...melalut lg...

    yup exam dh nk muncul....seram2...walaupun aku bawak nek beskal 3 subjek je...tp takut la...dh la seme tu paper killer...killer ke??jap2...aku rasa paper2 tu xnah bunuh org lg...hahaha...

    nk citer pasal pg td...aku kena attend sesi menjawab softskill apa ntah...igtkan apa kebenda la bnda tu
    rupanya kena p jwab 220 soalan objektif
    yg boleh membiolkan otak...
    hahaha...
    memang killer la soklan2 dia...
    tp yg best dpt bekpes nasi lemak fre...
    hahaha...ngantok la...chow dulu...

    Monday, March 1, 2010

    1 March 2010




    Wah...dah lama giler rasanya x bukak blog..a.k.a x update...ari ni dh masuk first march...nak kata bz, xde la bz sgt...tp ntah nape aku cam mls giler nk bukak blog...hahaha...dasar pemalas...
    Hurm...2,3 menjak ni xde la pape yg menarik yg berlaku dlm idup aku...hari2 yg berlalu benda yg sama je...bangun celik mata...mandi..bla2...
    Tapikan...baru2 ni aku de menonton drama Jepun...walaupun citer tu dh lama femes, tp aku baru je berkesempatan untuk menonton...sebyk 11 episod, aku menghabiskan dlm masa 2 hari je...citer dia bertajuk 1 litre of tears...sedih giler citer ni...sampai ngan aku2 menangis sekali...huhuhu...kalau korang lom tengok, bek korang tengok...citer ni di adaptasikan daripada kisah benar yg berlaku kt jepun...aku x nk la ulas panjang2 nanti x suspen lak korang nk tgk...tp aku ckp...memang best...siap aku dh masukkan dalam koleksi citer2 aku....so takat ni je dulu...nk layan lagu dia lak...best..