Thursday, October 28, 2010

ades

bila aku x tunggu...dia muncul...bila aku tunggu dia ilang............waaaa

interview...muncul la



MFM_CReaTeD

Monday, October 25, 2010

giler lama x updated....huwaaa

first of all, aku mmg xde masa untuk layan komputer (sbb masa aku abeskan dpn tv je n dapor + komputer aku bengong dlm maksud bahasa jermannya pc aku ni sbenarnya kena masuk spital, tp memandangkan aku skang ni tanam epal...epal lak x menjadi..maka xde la income...jadi xleh la bwk dia g berubat)

aku nk keja...waaa...aku nk duit poket...tanpa duit sape lah aku...huhuhu...xkan selamanya ada org nk bg wet fre2 kat aku...huhuhuhu.,...aku x memilih keja..aritu dang keja 2 ari je kt stesen minyak..ari ketiga aku cabut sebab tangan aku nek merah2 efek haba petrol+pekerja2kt situ tidak mementingkan solat...ades...aku pon cabut la...

dpt interview,..tp aku x g...waaa...tp kali ni aku nekad...aku nk g...YA ALLAH...permudahkanlah urusan2 ku...

lagi...weh korang...aku ni pendiam ke??????????

memang la aku ngan family aku pendiam...tp ngan korang x kan???

mengalami masalah jiwa skang ni....to my family...bukan xnk cakap...tp dari dulu lgkan adinda kecik ni x byk ckp since arwah ma pergi....huhuhu+ i'm a secretive


tiba2 je aku rasa nk ilangkan diri...agak2 boley x???

huhuhu


aku benci makhluk asing!!! sebab dia menghantui aku...menghantui mimpi2 aku waaa (makhluk asing tu nama laen bg insan yg aku pernah syg...)

n last...but not least...

aku rindukan aku yg dulu...huhuhuhu

please help me....

p/s..nk g masak...huhuhu



MFM_CReaTeD

Sunday, September 19, 2010

MOOD updated = 0

bt masa skang...xdpt nk hapdet...sbb mood ilang+kurang sihat...nanti la story..selamat ari raya


MFM_CReaTeD

Monday, September 6, 2010

MOOD = 0

hanya tinggal beberapa hari saja lg nk raya...tapi sy xde mud nak merayakan hari raya ni...nanti la story pasal raya...

huhuhu..xtau nk tulis apa, tapi dlm kepala ni byk je benda yg nk ditulis...tp xtau nk diluahkan macam mana....

semalam...sy dpt msg drpd dia..

huhuhuhu

kenapa kisah lama perlu dibuka kembali...


video


MFM_CReaTeD

Thursday, September 2, 2010

hatiku terluka+jari terluka

semalam, balik dr opis...xtau nape, asal ari rabu je ati aku jadi pilu...huhuhu...aku masih igt dia...dlm perjalanan balik tu, aku pecut motor aku bagaikan org giler..igt nk singgah jumpa parent aku, tapi mengenangkan brg2 yg aku bw..aku balik umah dulu..igt nk start motor nk g jumpa parent aku balik, tiba2 mak aku cal. swuh masak..dengan cepat aku terus masak kt dapur...time2 macam ni aku teringat dia..dia slalu tmn aku masak walaupun jauh...tengah2 potong bawang...zap...tiba2 aku tengok je darah yg mengalir kt jari aku...isi jari aku hampir terputus sama..tp aku x tau nape..reaksi aku mati...aku hanya memandang jari aku tu...dengan pandangan kosong...awak...jari saya luka...huhuhu...aku hanya disedarkan oleh jeritan adik aku...


actually, ni bkn tgn aku...ada aku snap jari aku luka tu...tp nampak ngeri lak nk letak..


MFM_CReaTeD

Wednesday, September 1, 2010

(?_?)

Setia Ku Korbankan

Inikah dugaan yang ku terima
Menyintai mu sepenuh jiwa
Untuk bersama mu
Kesabaran membakar fikiran

Rinduku embunan di lautan
Cintamu debunga berterbangan
Tak pernah mempeduli kasih sayang
Yang aku korbankan

Kau janjikan bahagia
Namun kau hantui dengan gurauan berbisa
Kau janjikan setia
Rapuh ku berpegang untuk hidup bersamamu
Kembalilah hangati semula asmaraku dengan mu
Demi cinta suci

Andainya tak mungkin ku miliki
Keayuan kasih impianmu
Lepaskan asmara di jiwaku
Setia ku korbankan

Setia ku korbankan


video

MFM_CReaTeD

Tuesday, August 31, 2010

Sukarnya menghadapi hari-hari seterusnya



Hari ini sy masih mengingati dia...ya Allah..sukarnya untuk melupakan dia...adakah ini dinamakan cinta sejati???

kawan2 sy pesan...cuba busy kan diri..baru leh lupa dia..hakikatnya, time sy busy, lagilah sy akan teringatkan dia...sebusy mana sy selama ini, sy tetap sediakan ruang untuk dia...huhuhu...sukarnya hari-hari yang sy tempuhi..sy dpt tipu org yg sy okey je...tp sy x dapat tipu diri sy sendiri yang sy sayangkan dia...

sy masih igt...dia pernah berjanji...dia cakap kalau sy curang, dia akan cari lelaki yg rampas sy dr dia..dia sanggup bunuh lelaki tersebut...dia sanggup menghabiskan masa dlm penjara...agar tiada sesiapa yg dpt memiliki sy..melainkan dia...jnji manis...tapi walaupun seribu org tuduh dia jahat pada sy...walaupun 1000 lelaki muncul depan sy...sy tetap syg dia...huhuhu

dulu sy kuat...sy selalu jadi tempat org bergantung...tp sekarang...sy benar2 lemah...lemah kerana cinta...

sy cinta kan dia kerana ALLAH

sy sayangkan dia kerana ALLAH

tp sy punca dia melepaskan sy....

sekarang ni sy selalu berdoa...

berdoa agar ALLAH menyatukan hati kami kembali....

kawan2...walaupun dia selalu buat sy menangis

dia xpernah pujuk saya

dia selalu buat sy marah

tapi dia lah satu2nya cinta sy

insyaAllah,,,

cinta sy pada dia...

adalah cinta terakhir.....

hingga saya tutup mata....

perginya ibu bapa sy dengan meninggalkan pusara untuk dikunjungi...

perginya dia tanpa apa2 yg boleh dikunjungi...dia pergi dengan membawa hati sy ini...dia telah curi hati sy...tapi dia x pulangkannya...

tatkala sy menulis entry ini....

hati sy menangis lg...

ingin saja sy mengutuskan sekeping surat...

surat terakhir bt tatapan dia...

tapi sy masih tak kuat...

ya Allah...Engkau berikanlah aku kekuatan....Engkau kuatkanlah jodoh antara kami...

wahai precious....hanya kau pengubat hatiku yang luka...





MFM_CReaTeD

Ya Allah...Engkau satukan lah hati kami kembali

huhuhu...sy amat2 merindui dia...awak...walaupun buruk macam mana pon awak..saya terima awak kembali...akan sy berikan awak peluang...walaupun buruk mana pun sy...sy arap awak terima sy kembali...marilah kita buang yang keruh, amik yg jernih..huhuhu



MFM_CReaTeD

Sunday, August 29, 2010

Peluang...

hari ni 19 ramadhan dh...dlm erti kata laen dh 19 hari aku menempuh ramadhan dengan perasaan yg sukar...tiap kali ujung minggu..aku x lekat dirumah..bkn aku xnk duk kt umah...tp kat umah tu byk sgt kenangan....manakan tidak, tiap kali ujung minggu aku akan abeskan masa menatap gambar2 dia...itulah rutin mingguan aku...tp akhir2 ni aku cuba untuk tukar rutin ku itu...tapi tidak berjaya...huhuhu..
sebut pasal peluang...ada org tnye, n ati aku sendiri tanya..adakah akan ada peluang untuk dia lg?? sekiranya dia datang pada aku balik???
secara eklas....jujur dr ati aku...pintu atiku ditutup oleh dia...dan dia shj ada kuncinya...maka jawapan dia...ya...aku akan bukakan peluang untuk dia...meskipun ramai yg akan mencerci nanti...tp aku dh bersedia untuk itu semua
.
walaupun dia pernah kata kt aku...jgn menaruh harapan pada dia lg...tp aku tetap akan tunggu....
bkn xde org yg mintak kapel ngan aku...n aku pon ada gak mencari2...tp sekadar untuk mengisi kesunyian hati...ati aku tetap beku lg untuk bercinta dgn lelaki laen..kerana masih terdapat ruang untuk dia...ruang ati ku dipenuhi olehnya...dia dah bawak lari hati ku.,.huhuhu
gila bayang kah aku??
secara jujurnya...secara ikhlasnya...sy sygkan dia...sygkan dia kerana Allah...sy nak membantu dia ke arah jalan yang lurus...walaupun siapa dia pada asalnya...dan siapa dia pada masa sekarang...sy x pernah kesah hal tu semua...sy terima dia seadanya...
tp...disebabkan dia dan sy masih muda
masih tak matang
kami selalu bertelingkah
malahan sy selalu xnk mengalah
memang salah sy
salah sy kerana x cuba memahami dia
kerana sy...kami x sefahaman lagi
perbezaan cara didikan kami
menyebabkan kami jadi x sefahaman
jauh...adakah itu faktor perpisahan kami???
ya kami jauh
jauh sgt
sejak sy balik ke kg halaman
sy jadi takut untuk kehilangan dia
tp walaupun sy takut
sy x pertahankan hubungan kami..
dan akhirnya...
dia dh dapat peganti sy...
dan dia meninggalkan sy disini...
bersama2 janji2 dia...
yg sy pasti
hanya tinggal janji.....
huhuhuhu
kenapa kita sukar sangat untuk hilangkan kenangan lama...???
Ya Allah, andai dia Engkau tetapkan untukku, Engkau tetapkan lah hatinya padaku..
andai dia Engkau takdirkan bukan untuk ku...maka jauhkanlah bayangan aku pada hidupnya..
Aku memohon pada MU Ya Allah...Engkau bahagiakanlah dia...jangan Engkau pesongkan hatinya jauh daripadaMU...
Ya Allah...aku benar2 menyayangi dia, sebagaimana sayangnya aku pada kedua ibu bapaku...sygnya aku padaMU dalam mencari keredhaanMU Ya Allah...
Andai aku pergi dulu daripadanya.
Engkau hilangkan terus bayangan aku dr hidupnya
Engkau kurniakanlah kebahagian kpdnya bersama2 org yang dia syg..
Terima Kasih Ya Allah..kerana Engkau memberi aku peluang untuk merasai kasih sayang dari dia..sesungguhnya, aku merinduinya..sebagaimana aku merindui syurgaMu...
MFM_CReaTeD

Thursday, August 26, 2010

Hati ku masih berdukacita

Kenapa hati ini masih lg mengingati dia...??

huhuhu....Ya Allah...tabahkan lah aku....

cekalkan hati ku....

"awak, kalau awak curang...lupakan sy...sy janji yg sy akan cari awak sampai terengganu"

pesanan dia sblm aku balik ke terengganu....

tapi.......


MFM_CReaTeD

Monday, August 16, 2010

Alhamdulillah..

ari ni dah masuk 6 ramadhan...sy menempuh hari2 yang mendatang dengan tabah..
ALHAMDULILLAH...
bersyukur ke hadrat Ilahi, coz Dia memberikan sy kekuatan. sy berpegang teguh pd pendirian. selepas ni mungkin ada lg sidia yg lg baik untuk sy. Baik Allah putuskan nya sekarang dr masa akan datang..
Allah lagi MAHA Mengetahui..
alhamdulillah...
kalau org tnye...syg lg ke?
apa sy nk jawab eh...ada la cikit2..tp lama kelamaan ilang la tu...
benci dia?
x..sy sikit pon xde perasaan benci kt dia...mungkin kehendakNya pada sy ni adalah terbaik..mungkin sy bukan yg terbaik untuknya
marah?
dh ilang dah perasaan tu..bt pe sy marah dia...sy redha+pasrah...walaupun kami berkawan lama...tp xsemestinya kami akan bersatu...redha pada takdir
terkilan?
ada la sikit, coz sy xdpt penjelasan sepenuhnya...
sy arap...semua ni hanyalah mimpi2 je...
wassalam

Thursday, August 12, 2010

permulaan yang baru

sy xdapat pertahankan hubungan kita..

Dengan lafaz Bismillah...ari ni...sy ingin memulakan idup baru...perjuangan mesti diteruskan...
2,3 menjak ni banyak berlaku perkara2 yg menyebabkan kerap kali mutiara jernih mengalir di pipi sy...

sy x nak bercerita panjang...sebab ini mengundang kesedihan pada diri sendiri..meremukkan hati yg sememangnya dah remuk...sy xnk burukkan sesiapa...cuma sy berdoa...moga dia bahagia dengan pilihan hati...

"awak, kalau awak baca entry sy ni...sy doakan awak bahagia...dan terima kasih kerana gtau sy sekarang sebelum semuanya dh terlambat...walaupun perit bg sy..tp sy akan belajar untuk terima hakikat..yang antara kita ni dah xde jodoh...tp sy agak terkilan dengan cara awak bgtau sy...kenapa bukan dulu?? kenapa selepas kita bincang masa depan???camne sy nk gtau family sy???sy xkuat untuk semua ni..tp sy akan tetap berusaha untuk menghadapinya...tp eklas sy katakan...di hati sy masih ada ruang untuk awak"

sy pasrah...mungkin ada silap saya dalam perhubungan kita...sy akui...sy x sensitif dengan hati awak...sy cuba...tp akhirnya...

hidup mesti diteruskan...mmg 2, 3 hari ni hidup sy x keruan...memikirkan masa depan sy...memikirkan mcm mana sy nak cakap dengan mereka2 yg dh tau hal ini...
impian sy hancur
seremuk hati sy
tp sy x berdendam dgn sesape...
sy x salahkan sesape
mungkin salah sy
ego...

tp hakikatnya
MR. S.....
sy tetap sygkan awak..
sy akan bg peluang kt awak nanti...
huhuhu


video

lagu ni memang sesuai untuk sy..huhuhu


Ya Allah...
tabahkan atiku...
kalau dia Engkau tetapkan untuk ku...
aku akan terimanya kembali dengan seadanya..
dan Engkau tetapkan lah hatinya untuk ku
kalau memang Engkau tetapkan dia bukan untukku
Engkau hapuskanlah bayangan dan fikiran aku terhadapnya...
sesungguhnya aku berlindung padaMu Ya Allah...
dari syaitan2 yang Engkau rejam.....

Thursday, July 15, 2010

entry yg panjang episod 1

pergh...lama gila aku x menulis...bizi sgtkah aku???sampai boleh mengalahkan en. mie (bos aku)
hahaha..

jadi kita mula dari 1 hb julai 2020...

1/7/2010

jatuh hari khamis...huk3..bkn pe, bulan 7 merupakan bulan yg paling aku kurang suka...i think u all know why....besanya hari khamis, kt opis xde kerja...jadik cam besa la...duk melangut je...hahaha...seriusly mmg boring tahap cipan praktikal kt aim..tp aku bercita2 nk keja ngan aim..hehehe...
rupa2nya dh sebulan aku berpraktikal kt sini...yela, aritukan start praktikal 1 jun...jadiknya genap sebulan la aku keja...

nk dijadikan cerita, kalau hari khamis je, opis aku ni lengang skit a.k.a xdok banyak kerja...staf2 besanya menyembang...aku??join gak la kadang2 tu...hahaha..ok la kan..aku dh ramah tamah ngan staf2 kat sini...cuma sorang staff tu je...aku namakan dia L..bkn L dlm citer deathnote ye...aku pon xtau la nape ngan dia...mungkin sbb aku ni just budak praktikal..dia tu pegawai...jd kehadiran aku kt opis ni mcm sebelah mata dia je la...(tp aku leh je bersembang ngan en. mie...en. mie lg tinggi la pangkat dr si L tu)...bkn aku je, L pon x byk ckp ngan fifi (budak praktikal sama ngan aku, tp dia dr poli)..dlm erti kata len, L tu sombong...urm2...staf yg sama pangkat+yg lebih tinggi pangkat dr L tu pon layan kami (aku n fifi) ok je..tp L ni, entah la...aku seboleh2nya xnk la bermasam muka ngan sesape kt opis ni...yela aku kan menumpang je...(ayat xleh blah)...

dh tutup kes pasal si L...

2 n 3 hb 7

xde apa pun aku buat...duk umah je...dgr atok aku dok bising2...aduh telinga aku ni dh nek tebal dgr dia bising...hahaha...
ntah la...hati aku sampai skang xleh terima kewujudan dia...
dr dulu
selepas dia mengeluarkan kata2 (agak kesat sehingga mengguris perasaan aku)terhadap arwah mak aku. aku jadik benci sikit kt dia...
aku pon heran la
nape la anak2 dia yg len x nk amik dia
bkn untuk selama2nya
gilir2 la ngan mak aku
ye la
kesian kat mak aku tu
dh la tensen kt tmpt keja+anak2 (a.k.a adik2 aku ya..bkn aku)
ni nk tambah lg ketensenan t'hadap atok aku tu
dh la dia ada darah tinggi
lagipun
bkn tanggungjawab jg mak jatuh pada anak lelaki ke???
aku nek menyampah lak ngan adik beradik mak aku...
lepas tgn je
mentang2 mak aku dh xde suami
semua nk bt alasan yg atok aku tu bt peneman mak..
diowang x pk pon ati n perasaan adik diowang...
kesian kat mak aku even dia bukan mak kandung...
aku???
aku xleh la membebel byk2..
bkn apa..aku ni panas baran sikit...
kang x pasal2 perang dunia ke3
jadiknya bek aku pendam je...
hurm..
dunia2
ending for 2 n 3 jul

4/7/10

ahad...kalau x busy tu, bkn nama hari ahad la...hahaha...kt opis ni, tiap2 ari ahad, isnin...besanya aku byk kija sket...yela ari ahad pinjaman2 baru sampai...byk surat2 masuk n bla2...so ari ahad bukanlah ari utk aku bersukaria...

busy...............

busy..............

busy..............

busy..............


5/7/10

isnin
mcm hari ahad gak...bz gak la...xde pape yg menarik kot

6/7/10-7/7/10

ari2 buat kerja sama...huhuhu...
dh nek jemu aku kt opis ni....
sob3...

to be cont.............











Wednesday, June 30, 2010

Aku windu kat mereka!!!!!!!

AbaH.....

Maa...

Adik windu Kalian Berdua...huhuhu....

kalaulah boleh di coretkan rasa hati ini...huhuhuhu

Al-Fatihah...

Tuesday, June 15, 2010

result ku yg x cun

huuhuhu...semalam check result...tp result aku seyesly menghampakan aku...nape takaful aku dpt A- je...aku bajet A dh...huhuhuu...campur semua...pmk aku cikit je naek...huhuhu...sedih2...waaa

Sunday, June 13, 2010

lama gila x mengupdatedddd

masuk ari ni dah ari yg ke 9 aku mempraktikumkan diri aku sorang2 ni kt dot..dot..dot....ops tp ada lah company tu...(harap maaf..pihak company tidak membenarkan penyiaran nama company....)

hahahaha....
cam lawak je....tp seyes giler...aku x suka praktikal kt company tu..huhuhu...sebab2nya ialah :
  1. aku sorang2 budak praktikum....so bosan tahap gaban...
  2. staf2 x baper nk friendly + aku ni kan seorang pendiam tahap cipan kuasa lapan...
  3. xde keja yg mencabar langsung...just susun fail n tgk benda dalam fail...bt kerja bodoh jerk aku rasa...benda yg sama n tiap2 ari lak tu...aku hampir jadi gilek!!!!
  4. TENSEN2!!!!!
itulah antara fax2 x n y yang mempengaruhi jiwa dan raga aku...huk3...maka dgn itu...xdelah benda gembira pasal praktikal yg aku boleh share ngan korang...

tp seyes giler...aku penat g kerja sebab tiap2 ari kena tempuh jem+panas...huhuhu....

sabar je la...

harap maklum....

(?_?)

Monday, May 24, 2010

Jahat kah aku??

huhuhu...ari ni aku memasak sambil menangis..kerana...xtau nape...aku teringatkan kat arwah mak aku...sob3..alangkah indahnya dunia if dia masih hidup...

aku x tau nape...aku xbetah duk umah or balik kg...bkn aku berlagak atau nk jd org luar...tp kesunyian+ketensenan+apa2 je la bt aku jadi selalu makan ati bila duk kt umah...huhuhuhu...seyes aku windukan suasana dulu...keharmonian dulu...

kat umah, aku xtahan dgr atok aku membebel(yakni atok tiri aku)...aku bukan benci atau apa sangat kt dia...tp bila igt kenangan 11 tahun lalu, ati aku jadi makin sakit..apa yg berlaku???

masa tu aku ingat lg, arwah mak aku baru meninggal n arwah ayah aku baru kawen ngan ma aku sekarang..kejadian tu berlaku di umah atok aku...

"siang ikan pon tak pandai ke??mak x ajar ke..tgk ina, mat yin, mimi..sume pandai siang ikan"

tu lah kata2 yg dituturkan oleh beliau pada aku ketika itu..pada ketika aku berumur 11 tahun dan baru je beberapa bulan kehilangan org yg tersayang...time tu aku ditinggalkan oleh arwah ayah n mak aku kt umah beliau...apa beliau xtau ke yg ketika itu anak beliau yakni mak aku skang ni kawen ngan arwah ayah aku sebab aku kehilangan seorang ibu..dan baru je beberapa bulan arwah mak aku meninggal...huhuhu...masa tu aku menangis teresak2..sampai skang aku igt...aku x nafi aku anak bongsu, manja, kupas bawang pon xpandai...ye la time tu arwah mak aku terlantar kt hospital..

dari hari ke hari, beliau selalu membandingkan aku dgn cucu kesayangan beliau...macam aku ni xtau pape..dan sampai ke hari ni aku sukar untuk menerima beliau...berdendamkah aku????jahatnye aku ni...sob3...

to be cont...

Monday, May 17, 2010

Bercutikah aku??

masuk hari ni genap 9 ari aku bermaustautin di rumah abg sulungku a.k.a angah...kt mana tu umah dia??jeng3...umah dia kt KB a.k.a Kota Bharu...dan sepanjang 9 ari ni aku hanya memerap je dalam umah...makan+tdo+tgk tv...hahaha...tp pada hari ke 7 aku berada disini...aku telah mengekor abg aku ke tesco KB (actually abg aku kesian kt aku...sebab duk terperap je...alih2 leh jadi ikan pekasam versi manusia..hahaha)

xtvt harian aku semenjak bermula cuti ari tu ialah...

9@10- aku celik mata
10-12- menemani luqman menonton tv...kengkadang tu bermukabuku...tp kul 12 tpt aku akan menonton csi miami
12-7-tgk tv lg...+mkn tghari...kdg2 mkn mlm terus...maen ngan anak2..bla2..
8-10-membantu ank2 aku menyiapkan kerja umah...
10 mlm...tdokan my little luqman..
10 mlm ke atas...xtvt menemani si dia yg jauh...
12@1@2 tdo la...

itulah xtvt harian aku...hak3...aku pon xtau la sampai bila...tp dh boring ni..paling jauh aku kuar...dpn pagar umah abg aku...bkn pe...ntah la...sbb negeri org kot...xminat nk kuar...abg aku bg je aku nek skuter dia tu..tp ntah le..aku ni jenis penakut sikit ngan skuter..dh la skuter dia besar gedabak...

seriusly...aku bosan+xtau nk btpe..padahal benda sama gak yg akan berlaku di umah aku (if aku kt kay tee)..lambatnya start praktikal...sob3...bila duk terperap ni menyebabkan aku jd rindu pada seseorang...erm sape ntah...dlm duk bercuti ni ada gak masalah berlaku...huhuhu..takat ni jelah..xtau nk tulis apa dah...

Sunday, May 2, 2010

MENGHITUNG HARI>>>DETIK DEMI DETIK>>>>

pergh...lama giler x updated...sebulan kot...gagaga...bkn pe...gua bz ngan exam+++...huhuhu...actually byk benda nk share+nk tulis+nk bt entry...tp kebizian saya menyebabkan sy xde or x menyempat nk singgah blog sy ni...besa la...bizi women...wakaka...
ari ni dah masuk 2 mei...maknanya lg 3 ari untuk paper last saya...n lg 5 ari sy nk balik trgnu...
huhuhu...kesedihan telah menimpa diriku ini...sob3...tapi apakan daya...hidup mest di teruskan...wala...

ari ni kazen aku kawen...tahniah kepada beliau...hak3 (iklan je)

bln april...mcm2 berlaku...tp aku malas la nk taip...hahaha...
tp bulan 4 ni bg aku bulan paling best kot...hehehe...sambut besday seseorang (awak dh cukup umur ye...jg diri tau masa sy xde nanti....huhuhu), kakak a.k.a bos aku..cik puan hasmaliza yg dh cukup 27 tahun...hahaha...jgn marah ye kak liza...neway thankz coz blanja sy ari tu...(ucapan ni untuk kak liza) actually nk upload video dia...tp dah kena bg amaran siap2 aritu...tp akan ku upload gak dlm bl0og ku ini...hahaha tunggu masa dan ketika sahaja...

sebut pasal nk balik...huhuhu...upe2nye dh 4 tahun aku kt uum sintok ni...tp xde pengalaman best pon tahun2 awal aku kt sini...tp tahun2 last ni best la plak...hahaha...1 tahun akhir aku mengenal kehidupan baru...credit to mereka2 yg banyak membantu saya...

time to say bye2...sob3...sedih sangat rasanya bila diri ini akan pergi meninggalkan mereka2 yg tersayang(wah ayat x le blah)...pedih+perit rasanya ati nak meninggalkan utan tercinta ini..hak3...takat ni je dulu ya...kepada semua2 staff SerindIT sy mengucapkan terima kasih byk2 kerana bg sy peluang bt part time sambil blaja...dan kepada kawan2 sy...thankz for everything...

bye2 semua...

Bye Myspace Comments
MyNiceProfile.com

Bye Myspace Comments
MyNiceProfile.com

padahal ngah sedih dalam hati ni....waaaa
kepada dia...jaga diri leklok tau...jg makan...jg solat...keja2 jugak...tiang agama jgn lupa...
kepada kak liza...tolong tengok2kan dia sy ya...hehehe
kepada kawan2 yg bakal praktikal...good luck...cari pengalaman byk2...
kepada diri sy...
sy tetap sayang kamu semua...wala...chow...

i will muss u all.....luv u (^_^)/

Miss You Myspace Comments
MyNiceProfile.com

Sunday, March 28, 2010

alamak!!! kazen aku dh nk kawen...

pergh...masa bukak2 fb td tibe2 dpt invitation dr kazen aku tu...muda giler dia...dh nk kawen dh...dia baya aku...22 tahun, n bakal jd doktor...alhamdulillah..dia dh sampai seru...aku???
lambat lg la...lgpon sape nk kt aku...erm3....tutup kes...sbb skang ni aku ngah bercerita pasal kazen aku....pasangan dia gak merupakan bakal doktor...alhamdulillah...bagus2...tp, aku xleh hadir la kenduri dia nti, coz aku exam x bes lg...huhuhu...sadis2...

to ehsan: if u read this blog, sincerely farah wish congrats and hopefully happy ever after with ur....

aku??????
aku malas pk pasal kawen...
x kawen pon xpe...
insyaAllah...

aku ???

salam...
hehehe....ari ni aku nk merepek la sikit...bkn pe, bg mengeluarkan ketensenan yang membelengu diriku ini...hahaha....actually kan...sape aku yg sebenarnya eh...jap2 nk xchek kaki....eh..kaki aku jejak tikar...it's means that aku ni manusia la kan???hahaha...merepek!!!

actuallykan secara seyes, aku nk tau sape aku??????
who can help me to find the answer for that question???

G.I.L.E.R!!

hahaha
diri sendiri pon x kenal ke????

selepas beberapa tinjaun aku bt...
aku mendapati bahawa aku adalah....

"seorang manusia biasa yg kadang kala bertindak secara luar biasa.."

that's me...


hahaha...

i'm feel lonely...huhuhu...

semalam gak aku telah menyaksikan percubaan membunuh diri oleh seseorang yg giler...tp dia x jadi...sebab last minit decision yg dia buat, dia kata dia takut...hahaha...lawak giler...telan pil sampai juta2 x takut lak...stupid person!!! hak3

ops...xbek kata kt org...
kita kena tgk diri sendiri dulu....tul x??

anyway..aku rasa cam nk pergi jauh je....tp xtau lg kemana arah tujuku itu...
erm2...
apa masalah aku eh sbenarnya???
tp yg pasti aku menimbulkan masalah pd org len...igt nk tukar no fon, pastu nk menyendiri la buat sementara ni...nk deactive fb la...tp....my fren said, lg la akan menyusahkan seme org...
eh..tul ke??
erm2
aku ni menyusahkan org ke?????
menyusahkan camne tu???

hahaha...tp siyes...
smlm de org msg aku yg dia dh putus asa ngan aku...

aku ok je...xnk jd kawan aku pon xpe...

ada aku kesah???

hahaha...
aku bkn perdana menteri...
yg perlu dihampiri....

aku bkn siti nurhaliza...
yg perlu diminati....

hahaha....

aku madihah farhana...
x perlu didekati
even diminati...

aku x kesah org nk kata aku apa...

aku x kesah org nk kutuk aku...

aku x kesah org xnk kawan ngan aku (tp sedey gak la)

aku pon cam dh give up!!!!!!!!!

give up to being nice, kind...

am i selfish??

aku xde ati n perasaan ke???

aku xnk kutuk sape2...

aku x tujukan entry ni pd sape2

if korang terasa, sowi la...

xde niat pon...

i want to stop crying...

people around me just use me to fulfill their needs...

hahaha...

i'm not strong to face all this...

aku dh x sekuat dulu...

dulu if something happen...

aku wat muka selambe....

p makan....hahaha...

tp la ni....

aku dh x lalu seme tu....

dulu kalau marah leh gak tumbuk target(bdk taekwondo tau la apa itu target) aku tu....tp dh wat balik bt menan adik2 aku...

so...

what should i do????

nape aku jahat sgt???

nasihat org aku x dengar...

erm2...

she said that i'm so stubborn...
kena kaunseling...


hahaha...yup...aku super duper giler degil la....

erm2....

nanti bila aku dh disappear...

arap2 org2 len hepi...

prinsip idup aku dh lari....

nape aku jd macam ni skang???!!!!!

i lost myself...

lost everything....................

n i have to acting in front of them...

who can help me???

WHO????

skang aku dh jarang menangis...hahaha...
sebab aku adalah...

B.U.D.A.K. D.E.G.I.L

kepada mereka2 yg berkenaan...

madi betul2 mintak maaf....madi xkan muncul dh...nk lari pegi jauh....
hope...happy2 selalu...

p/s: i misz myself....
i hope, 1 fine day...
i will meet my true madihah farhana...
i misz her lot....
plez God...give me chance...


LIFE IS TO SHORT....
hargailah selagi anda boleh bernafas...............







Thursday, March 25, 2010

tragedi di uum

huhuhu....really2 sorry...coz lama giler aku x mengupdated kan aku punya page ni...bkn xnk, tp kebizian aku telah melampau batasnya.....asimen yg tibe2 muncul tahap melampau punya...hahaha...pastu asimen aku kena curik la...n macam2 lg...

tp pada hari ni, aku bukan nk share pasal asimen aku yg kena curik tu...tp nk share sesuatu...
semalam...telah berlaku tragedi....bermula dgn keseronokan...tp...berakhir ngan tragedi

pesawat latihan jenis Pilatus PC-7 yg dipandu oleh Mejar Zulrihan Jusoh(TUDM) terhempas di kawasan dekat kampus UUM jam 10 pagi ini.Mangsa sedang membuat persembahan sempena perasmian Ekspo Konvo.mangsa dikeluarkan menggunakan heli TUDM. Hanya seorang juruterbang berada dalam pesawat ..al-fatihah...

video

dipetik dr berita harian
SINTOK: Perasmian Karnival Konvokesyen ke-23 Universiti Utara Malaysia (UUM), di sini, semalam, bertukar tragedi apabila sebuah pesawat jenis Pilatus PC-7 MK II Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) yang membuat persembahan sempena majlis itu, terhempas di kawasan hutan simpan di situ dan mengorbankan juruterbangnya. Dalam kejadian kira-kira jam 10.15 pagi itu, pesawat dipandu Mejar Muhammed Zulrihan Jusof, 39, dikatakan mengalami masalah teknikal ketika membuat persembahan sebelum terjunam ke dalam kawasan hutan simpan berhampiran kolej kediaman pelajar MISC/TM.

Ia menyebabkan suasana di Stadium UUM ketika majlis yang dirasmikan Pengarah Urusan Bank Rakyat, Datuk Kamaruzaman Che Mat dan turut dihadiri Naib Canselor UUM, Tan Sri Nordin Kardi gempar berikutan bunyi letupan kuat diikuti asap hitam keluar dari kawasan hutan tempat pesawat itu terhempas.

Suasana majlis perasmian itu menjadi gamat apabila kira-kira 500 hadirin, terutama pelajar menjerit kerana terkejut dengan kemalangan itu.

Dua jentera dengan 14 anggota Pasukan Bomba dan Penyelamat tiba di tempat kejadian kira-kira 15 minit kemudian dan mengambil masa kira-kira sejam untuk mengesan dan mengeluarkan mangsa yang ditemui beberapa meter dari pesawat. Selain bomba, operasi turut dibantu pihak TUDM dan UUM.
Mangsa dikatakan maut akibat terhempas selepas dipercayai melonjak keluar menggunakan kerusi anjal ketika pesawat menjunam, manakala separuh dari badan pesawat musnah.

Mayat juruterbang dikeluarkan dari tempat kejadian menggunakan sebuah helikopter TUDM sebelum dibawa ke Jabatan Forensik Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar untuk bedah siasat.

Mangsa yang tinggal di Taman Desa Bukit Tinggi Kepala Batas, Alor Setar, berasal dari Kampung Pasir Kasar Sering, Kota Bharu, Kelantan dan sudah berkeluarga.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kedah, Asisten Komisioner Zakaria Ahmad, ketika di temui di sini, semalam. berkata mayat mangsa ditemui kira-kira 15 meter dari pesawat dan dipercayai sempat melonjak keluar menggunakan kerusi anjal ketika pesawat menjunam ke dalam hutan.

Saksi kejadian yang juga seorang pelajar, Norhalida Wafi Ramli, 22, berkata beliau pada mulanya tidak menyangka kejadian itu kerana fikir ia adalah sebahagian daripada gimik persembahan.

"Saya nampak pesawat itu melakukan formasi pusingan sebanyak dua kali sebelum menjunam ke dalam hutan.

"Saya sedar ia adalah kemalangan selepas mendengar bunyi letupan sebanyak dua kali diikuti asap tebal hitam," katanya.

Sementara itu, TUDM akan menubuhkan Lembaga Siasatan Khas bagi mengenal pasti punca kejadian.

Panglima TUDM, Jeneral Datuk Seri Rodzali Daud merakamkan ucapan takziah kepada keluarga mangsa.

INFO
Kronologi pesawat Pilatus terhempas


  • 11 September 2009 - Mejar Zulkifli Hassan, 38, dan Mejar Mohd Roszaini Mustafa, 37, terbunuh apabila pesawat terhempas di Langkawi.

  • 16 Disember 2004 - Nahas pesawat latihan Pilatus PC-7 mengorbankan Leftenan Amnart Summok, 23, dan jurulatihnya, Mejar Alias Bakar, 36, di Kampung Titi Besi, Kepala Batas.

  • 27 Mei 2004 - Leftenan Mualimin Jasid, 23, terbunuh apabila pesawat Pilatus PC-7 terhempas di Kampung Padang Gelanggang, dekat Jerlun, Kedah.

  • 12 Ogos 2003 - Pelatih penerbangan KTU, Leftenan Mai Elmy Sefrina Jalaluddin, 22, terkorban selepas pesawat Pilatus terhempas di Jalan Bukit Kayu Hitam-Changlun, Kedah.

  • 12 April 2001 - Seorang juruterbang jurulatih TUDM terbunuh apabila Pilatus PC-7 TUDM terhempas di Kampung Kepala Parit Dalam, Tokai, Pendang.

  • 12 Julai 1993 - Juruterbang pelatih TUDM, Leftenan Muda Mohamad Nazri Amran, 21, terbunuh apabila pesawat terhempas di sawah Kampung Chemumar, Tambun Tualang, Perlis.

  • 31 Januari 1992 - Pesawat Pilatus PC-7 terhempas dalam Sungai Kemaman, Terengganu menyebabkan juruterbangnya terbunuh.

  • 25 September 1990 - Leftenan Muda Faizal Muhammad terbunuh apabila pesawat merempuh asrama di Universiti Utara Malaysia (UUM), Sintok, Kedah.

  • September 1984 - Leftenan Muda S Thulasiram terbunuh selepas pesawat TUDM terhempas di Kampung Bukit Rambai, Pendang, Kedah.

  • Thursday, March 18, 2010

    blog


    dh lama giler aku x jengah blog kesayangan aku ni...bkn pe...tiba2 je dh dekat2 nk final ni asimen menimbun2 lak...n then sok aku exam...huhuhu...n pembaca blog aku yg setia a.k.a k.ru dh mengomen aku x updated...hahaha...sori la k.ru...xdan...lebih2 lg dalam tempoh masa seminggu ni aku diserang penyakit misteri...huhuhuhu...tp selagi aku mampu bertahan aku akan bertahan...chaiyok2...
    semalam aku buat la research sikit2 pasal penyakit misteri yg sedang aku hadapi...dan...ntah la...
    i'm worried...n i need him...huhuhu

    Monday, March 8, 2010

    petang semalam yg best...


    err...apasal la tajuk entry aku tu semacam je...hahaha...aku pon x tau...
    tp petang smlm aku snap satu gambar pokok...pakai nset aku yg cikai ni jerk...
    bila tgk balik...cantik lak gambar tu...tu la aku kata petang semalam best...hehehe....lg satu...tiket blik kg dh beli....yea2...

    Sunday, March 7, 2010

    Bla...bla....bla....akhirnya....

    yea2 bln 4 ni aku balik kg...hehehehe...saje je nk gtau...jom r ikot aku balik....singgah sat padahal nk wat asimen ni...hahaha....daa...jap2...

    sape tau cara2 nk lupakan seseorang???leh la bg komen ya

    Wednesday, March 3, 2010

    kebluran melanda diriku...agagaga...

    Apa topic mlm ni eh...hehehe...yg penting skang ni aku kesejukan dlm bilik ais batu ni a.k.a lab komputer kt hostel aku...hehehe...td duk p jenjalan kt blog org...view blog kengkawan aku...n aku terberhenti kt blog oren...dia citer pasal rumet...kpd penulis oren...kita senasib ler...walaupun roomateku x slalu balik...tp kewujudanku di dalam bilik macam xde je pd pandangan mata dia...terguriskah perasaan aku???erm...jap nk pk spoloh saat...

    ting...dh abes spoloh saat...xde la terguris sgt...ntah...bior je la rumet ku itu...cume time bila dia nk movie je...baru tegur aku...adei...ada gak manusia camtu...mls nk story pjg2...satg t'masak ketupat daun palas lak...hahaha

    sebut pasal movie, aku baru je lyn citer industan...wakaka...sejak bila ntah aku lyn industan ni...hihihi...dh ada org bg...tgk je...layan...byk gak la...leh wat koleksi...kpd abgku...nanti adinda bwk balik cd citer industan ya...khas bt tontonan kekanda...ececeh...ayat bunga2...weh abg tu abg kandung ku la...aku ckp camtu sbb dia mmg suka tgk industan...

    berbalik kpd citer kebluran aku...xtau nape 2,4,6(saje wat no genap) menjak x menjak ni aku mcm ntah paper jek..ntah2 aku dh sewel kot...gara2 exam dh nk ditayangkan x lama lg...waaaa...exam???apa tu exam??? adakah sejenis kuih macam dorayaki??nyum2 lama x mkn kueh doremon tu....adei...melalut lg...

    yup exam dh nk muncul....seram2...walaupun aku bawak nek beskal 3 subjek je...tp takut la...dh la seme tu paper killer...killer ke??jap2...aku rasa paper2 tu xnah bunuh org lg...hahaha...

    nk citer pasal pg td...aku kena attend sesi menjawab softskill apa ntah...igtkan apa kebenda la bnda tu
    rupanya kena p jwab 220 soalan objektif
    yg boleh membiolkan otak...
    hahaha...
    memang killer la soklan2 dia...
    tp yg best dpt bekpes nasi lemak fre...
    hahaha...ngantok la...chow dulu...

    Monday, March 1, 2010

    1 March 2010




    Wah...dah lama giler rasanya x bukak blog..a.k.a x update...ari ni dh masuk first march...nak kata bz, xde la bz sgt...tp ntah nape aku cam mls giler nk bukak blog...hahaha...dasar pemalas...
    Hurm...2,3 menjak ni xde la pape yg menarik yg berlaku dlm idup aku...hari2 yg berlalu benda yg sama je...bangun celik mata...mandi..bla2...
    Tapikan...baru2 ni aku de menonton drama Jepun...walaupun citer tu dh lama femes, tp aku baru je berkesempatan untuk menonton...sebyk 11 episod, aku menghabiskan dlm masa 2 hari je...citer dia bertajuk 1 litre of tears...sedih giler citer ni...sampai ngan aku2 menangis sekali...huhuhu...kalau korang lom tengok, bek korang tengok...citer ni di adaptasikan daripada kisah benar yg berlaku kt jepun...aku x nk la ulas panjang2 nanti x suspen lak korang nk tgk...tp aku ckp...memang best...siap aku dh masukkan dalam koleksi citer2 aku....so takat ni je dulu...nk layan lagu dia lak...best..

    Saturday, February 20, 2010

    hahahaha

    hahahaha....
    baru ni aku dpt komen....
    komen mengatakan...blog aku bosan+selalu citer sedih
    hahahaha...sekali lg aku nk gelak...
    camne aku xgelak...
    sebab bg aku lawak...
    abes tu???
    nk wat citer pasal pe???
    erm....
    nanti la aku pk eh...
    daaa

    Wednesday, February 17, 2010

    Tabahkah aku???

    tabahkah aku dlm menempuh hari2 yang mendatang....
    tabahkah aku dlm mengakhiri hari2 yang mendatang....
    kuatkah aku??

    Ya ALLAH...
    bglah aku kekuatan....

    rainy day

    x sangka lak ari ni ujan akan turun membasahi bumi sintok ni...
    dah lama x ujan...
    n baju aku kt ampaian tu for sure la basah...
    n ujan ni cam tau2 je aku ngah sedih...
    actually..
    starting from today...
    i want to try write in english...
    why??coz to improve my english...
    n...hahaha....i dun know why i laugh...whereas I'm in middle sad...
    last nite...
    i'm crying again...
    why???
    coz only me n somebody know why my tear drops again n again...

    from today i want to start new life...
    i know that nobody don't want read my blog...
    it's ok...
    coz this blog is for me...
    for me to express my feeling...
    yeah...this blog is my fren...
    i only have her...
    hahaha...
    broken english tul...
    i miss someone....
    i'm really2 miss him...
    (?_?)

    lagu??untuk aku ke??

    Tajuk/Lirik Lagu: Derita Merindu
    Artis/Penyanyi: Ahli Fiqir

    (Rap)
    Kau katakan cinta gunakan akal
    Bila aku gunakan, kau yang menyangkal
    Bagaimana nak kekal
    Kau katakan cinta gunakan minda
    Bila aku gunakan, kau yang tak percaya
    Bagaimana nak bahagia

    Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
    Berulang kali telah kau mungkiri
    Manis mulut berjanji terpedaya lagi
    Menanti biar terus didustai

    Kaulah bahagia (bagiku)
    Kaulah derita (bagimu)
    Esok lusamu
    Tak ku kenal lagi engkau siapa

    (Rap)
    Dan aku cuba sedaya upaya
    Telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
    Bagaimana hendak ku lupa
    bayangan wajahmu selalu di depan mata
    harum baumu masih dapat ku hidu
    Bagaimana ingin aku membencimu
    Jikalau setiap hari merindu
    Sekiranya derita merinduimu itu sebenarnya bahagia..
    Aku pilih derita..

    Kaulah bahagia (bagiku)
    Kaulah derita (bagimu)
    Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

    Mungkinkah esok atau lusa walau biarpun lama
    Akan ku biar tiada ku tetap kan setia
    Entah bila akan tiba sampai jua harimu yang sama
    Esok seperti semalaman yang tak berubah

    (Ulang) (2x)
    Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
    Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula
    Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
    Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula

    (Rap)
    Seandainya kau berada di depan mata
    Mudah untuk aku berkata-kata
    Supaya dapatku melihat seraut wajahmu
    Walaupun belum tentu kau mahu bertemu
    Apalagi memandangku
    Setelah ku turutkan segala kemahuan kau mainkan perasaan
    Begitu mudah kau ucapkan terimalah saja kenyataan..
    Aku masih terkilan

    Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
    Berulang kali telah kau mungkiri
    Manis mulut berjanji terpedaya lagi
    Menanti biar terus didustai

    Kaulah bahagia (bagiku)
    Kaulah derita (bagimu)
    Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
    Kaulah bahagia (bagiku)
    Kaulah derita (bagimu)
    Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

    (Rap)
    Jika kau dapat memahami hati seorang perindu
    Baru kau tahu derita hatiku
    Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
    Baru kau ingat derita diriku
    Segala yang berlaku bukan kemahuanku
    Apa gunanya bahgia
    Jikalau bahagia bersamamu hanyalah untuk sementara waktu
    Aku pilih derita merinduimu

    Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
    Berulang kali telah kau mungkiri
    Manis mulut berjanji terpedaya lagi
    Menanti biar terus didustai

    Kaulah bahagia (bagiku)
    Kaulah derita (bagimu)
    Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
    Kaulah bahagia (bagiku)
    Kaulah derita (bagimu)
    Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa


    Big Big World Lyrics
    Artist(Band):Emilia

    I'm a big big girl
    in a big big world
    It's not a big big thing if you leave me
    but I do do feel that
    I do do will miss you much
    miss you much...

    I can see the first leaf falling
    it's all yellow and nice
    It's so very cold outside
    like the way I'm feeling inside

    I'm a big big girl
    in a big big world
    It's not a big big thing if you leave me
    but I do do feel that
    I do do will miss you much
    miss you much...
    Outside it's now raining
    and tears are falling from my eyes
    why did it have to happen
    why did it all have to end

    I'm a big big girl
    in a big big world
    It's not a big big thing if you leave me
    but I do do feel that
    I do do will miss you much
    miss you much...

    I have your arms around me warm like fire
    but when I open my eyes
    you're gone...

    I'm a big big girl
    in a big big world
    It's not a big big thing if you leave me
    but I do do feel that
    I do do will miss you much
    miss you much...

    I'm a big big girl
    in a big big world
    It's not a big big thing if you leave me
    but I do feel I will miss you much
    miss you much...


    Pelangi Petang
    Artist: Sudirman

    Kumeniti awan yang kelabu
    Kutempuhi lorong yang berliku
    Mencari sinar yang menerangi
    Kegelapanku

    Kupercaya pasti suatu masa
    Sang suria kan menyinar jua
    Membawa harapan yang menggunung
    Bersamanya...

    Engkau tiba bagaikan pelangi
    Tak bercahya namun kau berseri
    Tapi cukup menghiburkan
    Hati ini

    Seharian waktu bersamamu
    Tak terasa saat yang berlalu
    Bagai pelangi petang kau kan pasti
    Pergi jua...

    mulakan hidup baru...chaiyok!2

    2,3 ari ni macam2 berlaku...
    hahahaha....gembirakah aku??sedihkah aku???
    aku pun xtau....
    hahahaha...
    hidup mesti diteruskan....

    Monday, February 15, 2010

    Teman..Kawan..Sahabat..


    orang kata...hidup di universiti salah satu pengalaman yang cukup indah...
    dikelilingi rakan2 seperjuangan...
    melalui peristiwa2 manis n pahit yg sukar dilupakan bersama2...
    dan ada sesetengah orang yg mendapat teman hidup di universiti...
    selain itu...universiti merupakan kisanambungan hidup seseorang...ye la...mula2 tadika-sek rendah-sek men-matrik/diploma/stpm- n last UNIVERSITI...
    orang kata di universiti gak kita akan kenal dunia...kenal macam2 manusia...
    orang kata di universiti juga kita akan jumpa sahabat...akan berkongsi kisah suka duka kita dgn sahabat kita...

    tapi...
    apa maksud sahabat??Align Center
    apa maksud teman??
    dan
    apa maksud kawan??

    orang kata 3 patah perkataan ini sama je maksud dia...
    tp bg sy...
    tiga2 tu ada beza...

    teman ialah hadirnya seseorang disisi kita sekadar untuk sementara...bak kata orang kehadirannya sekadar di pinggiran...mereka datang hanya seketika..pergi bak angin lalu...

    kawan...ialah seseorang yang hadir untuk bersama2 kita...kadang2 kawan boleh dipercayai...kadang2 sebaliknya...jadi timbullah satu pepatah melayu...kawan makan kawan...tikam dari belakang...kadang2 kawan ni ada baiknya...tp kawan baik xdpt menandingi sahabat...

    ada seseorang pernah mengungkapkan kata2 ini pd sy...pd masa tu sy baru b'umur dlm lingkungan 8-9 tahun...

    "SEORANG SAHABAT BOLEH MENJADI LEBIH DARI SAHABAT, TETAPI SEORANG YANG LEBIH DARI SAHABAT TIDAK BERJAYA MENJADI SEORANG SAHABAT"



    dan sy igt kata2 ini sampai bila2...
    tahun ni...usia sy akan memasuki era baru..ececeh...xde lah...umur sy pada tahun ini akan mencecah 22 tahun...
    dh masuk 2 dekad sy menghirup oksigen di bumi ciptaanNya ini...
    tp....sy....

    ________________________________________

    sebut pasal pengalaman manis di alam persekolahan...
    sy xde satu pengalaman yg manis...mungkin pd seketika dahulu pengalaman berkawan dgn seseorang menjadi pengalaman paling manis...
    tp sekarang semua tu bak pasir yg ditiup angin...

    sekolah rendah...
    org kata time ni kita xkan ada sahabat lg...sebab hidung kita masih berhingus lg...baru nk kenal alam baru...so untuk mencari ramai sahabat tu sukar sebab kita pd masa tu xtau lg maksud mkna sahabat...

    tp kan...

    saya ada beberapa orang kawan rapat...sampai skang masih lg contact..tp xde la rapat sampai boleh berkongsi suka dan duka...
    bg sy mereka hanyalah kwn...

    masuk alam persekolahan menengah...
    sy kenal ramai manusia...n mendapat ramai kawan...tetapi...memandangkan sy ni bukanlah dr golongan yg cerdik pandai...jelita menawan...sy hanya berkawan pd mereka yg sudi berkawan dgn sy je...dlm ati sy teringin gak memiliki sahabat...tp apakan daya...bila sy mengakui seseorang itu sebagai sahabat...seseorang itu xkan mengakui sy ni sahabat dia...
    dalam menempuh dunia persekolahan menengah...macam2 dugaan sy hadapi...
    tohmahan...
    cemuhan...
    dikutuk...
    sy terima dgn pasrah...
    sy x pernah bercerita pd sesiapa pun...
    sebab sy xde sesiapa pun disisi sy...
    pengalaman di sekolah menengah adalah pengalaman yg sy ingin lupakan...
    tp sy bersyukur...walaupun sy xde sahabat baik...sy masih mampu tersenyum...
    senyuman yg boleh menutup luka di hati...
    ramai yg meminta bantuan sy....
    ramai yg pergunakan sy....
    adakah sy terlampau bodoh???
    dlm ingin menjadi yg terbaik pd kawan2...
    sy menangis sendiri dalam hati...

    sy masih igt malam terakhir di asrama sekolah...
    orang len semua berseronok menikmati hidangan...
    bergembira dgn kawan2 sebelum cuti panjang...
    mengambil gambar bersama2...

    tp sy....
    sy di dalam bilik menangisi nasib diri...
    dgn alasan untuk mengemas brg...
    sy menutup luka di hati...
    dgn sekuntum senyuman paksaan di bibir...
    sy sedar siapa sy...
    dan sy xlayak untuk berdampingan dgn mereka...
    golongan yg cerdik pandai...
    golongan yg cantik jelita...
    sy xpernah menepati syarat untuk menjadi kawan mereka..
    dan sy sedar...selama ini hanyalah sy yg menganggap mereka sebagai kawan dan ada sesetengahnya sy menganggap sahabat...
    tp...apa yg sy dapat...
    hanyalah kelukaan di hati...
    yang akan meninggalkan parut sampai bila2...
    kenangan ini sy ingin lupakan...
    tapi sy x pernah berjaya...

    memasuki alam matrikulasi...
    sy nekad untuk menjadi orang yang baru...
    tp malangnya...
    apa yg sy ingin elakkan berlaku...
    berlaku juga akhirnya...
    sy bertemu kawan yg hanya mempergunakan sy tatkala mereka dalam kesusahan..
    adakah disebabkan keadaan fizikal sy ini menyebabkan sy mudah dipergunakan???
    mudah di perdayakan???
    sy pasrah...
    sy redha...
    tatkala itu...
    sy berada di awan-awangan...
    pelajaran entah kemana...
    lingkup...
    kerana manusia bernama kawan...

    ___________________

    UNIVERSITI...
    U merupakan satu fasa baru sebelum kita menjejaki hidup yg sebenar...yg lg mencabar...
    tahun ni tahun last sy di bumi U**...
    tp sepanjang 4 tahun kaki sy memijak di bumi U**...
    tiada satu pun kenangan indah yg boleh sy ceritakan pd anak cucu nanti...
    tiada satu pun kenangan manis...
    yg boleh dirasai kemanisannya...
    yg boleh disimpan...
    kalau ada pun kemanisannya hanyalah sementara...
    di U...
    kehidupan lagi mencabar...
    cabarannya sukar diungkapkan oleh kata2...
    dan...
    bt kali keberapa ntah...
    benda yg sy xnk berlaku...
    berlaku lg...

    Ya ALLAH...
    apa dosaku...
    sehinggakan aku acapkali diduga dugaan ini...

    di U...
    sy lah pendengar setia masalah orang...
    sy lah tempat orang bergantung...
    sy sembunyikan kisah lama di sebalik topeng yg sy cipta...
    tabahkah sy???
    sy cuba menjadi yg terbaik buat mereka...
    tp...kebaikan sy itu disalahtafsirkan oleh org2 yg mempunyai Ph.D kot..
    dan untuk sekelian kalinya...
    sy dipergunakan lg...
    kali ni apa yg berlaku...
    amat berat untuk sy hadapi...
    ketabahan yg sy paparkan hanyalah diraut wajah sahaja...
    tp di dalam hati....
    hati sy dh remuk...
    berdarah...
    orang yg sy percayakan selama ini...
    meninggalkan sy...
    sy terkapai-kapai lg mencari erti hidup...
    eklas sy katakan...
    sy cemburu dgn mereka2 yg mempunyai kawan baik...
    tak layakkah sy untuk mempunyai kawan baik???
    tak layakkah sy untuk mengecapi kebahagiaan yg sama seperti orang lain..??

    tatkala sy menulis kisah ini...
    sy rindukan seseorang...
    walaupun sy tidak pernah dianggap wujud pd dia...
    tp...
    sy betul2 rindukan dia...
    sy nk berkongsi kesedihan sy...
    sy pun ingin disayangi spt mana dia menyayangi kwn2nya...
    tatkala ini juga...
    airmata sy berjujuran jatuh...
    mengenangkan kisah2 lalu...
    mengenangkan sy keseorangan di bumi ciptaanNya ini...
    sy tidak tabah...
    sy tidak pasti sampai bila topeng yg ada di muka sy ini mampu bertahan...sedangkan topeng ini hampir hancur...lunyai dek mutiara yg jatuh berderai...
    air mata sy dh hampir kering
    semenjak pemergian org2 tersayang...

    "menangis air mata darah sekalipun...mereka xkan kembali..."

    dan pada hari ini juga...
    sy ingin lari jauh daripada semua orang...
    termasuklah 'kawan' sy...
    sy akan pergi...
    tinggalkan 'kawan' sy tu..
    walaupun 'kawan' xkan baca blog ini...
    dan dia pun xkan baca blog ini...

    sy ingin pergi jauh
    untuk mencari diri sy...
    yg dh lama hilang...
    selama ini sy buat2 tabah menghadapi semuanya...
    sedangkan...
    hampir setiap malam sy ditemani dengan air mata...
    mengenangkan dugaan yg berlaku...

    pada hari ini juga...
    sy dapat tahu...
    kenapa org membenci sy...
    kenapa org xleh terima sy sbg kawan...
    org memandang serong pd sy...
    kerana...
    sy x cantik...
    sy x kurus...
    sy x pandai amik ati org...
    org kata sy ni sombong...
    sombongkah sy???kalau sy sombong...kenapa diorang terhengeh2 mencari sy???
    mencari sy tatkala dlm kesusahan...

    dan sy ingin bertanya...
    x layakkah untuk org macam sy mempunyai kawan??
    x layakkah org mcm sy untuk merasai kasih sayang???
    atau orang mcm sy ni xlayak untuk berpijak di bumi ciptaannya...

    kalau korang membenci sy...
    xpayah la kutuk belakang...
    xpayah la bawak cerita buruk pasal sy...
    straight to the point je dgn sy...
    sy xpernah nk bunuh org...
    sebab sy masih sedar...
    sy hanyalah pinjaman olehNYa....
    hidup sy hanyalah sementara...

    dan akhir kalam...
    sy ingin pergi jauh...
    membawa diri...
    tanpa menoleh kebelakang...

    dan impian sy...
    untuk ke Australia...
    untuk menggapai impian...
    dan
    untuk mencari pusara arwah keluarga angkat sy di sana...

    betullah kata seseorang...
    prinsip idup sy akhirnya memakan diri sy...

    dan sekarang..
    sy ingin mengorak langkah baru..

    "hidup sy hanyalah untuk kebahagiaan diri sy"

    S.A.Y.O.N.A.R.A semua...







    Miss Lonely




    sekadar ingin berkongsi:

    Dalam dunia ini, Kita tidak punya sesiapa kecuali diri sendiri. Tetapi dalam kita bersendiri, Kita beruntung kerana mempunyai seorang sahabat yang memahami kita. Sebagaimana kita mengharapkan keikhlasan dan kejujuran seorang sahabat, begitu juga dia. Tetapi kita sering terlupa akan hal itu. Kita cuma mengambil kira tentang harapan dan perasaan kita. Kita rasa dikhianati bila dia tidak menepati janjinya. Kita tidak memberi dia peluang untuk menerang keadaannya. Bagi kita, Itu alasannya untuk menutup kesilapan dan membela diri. Kita terlupa, kita juga pernah membiarkan dia ternanti-nanti.. Kerana kita juga ada janji yang tidak ditepati. Kita beri beribu alasan, memaksa dia menerima alasan kita. Waktu itu, terfikirkah kita tentang perasaannya?? Seperti kita, dia juga tahu rasa kecewa.. tetapi kita sering terlupa. Untungnya mempunyai seorang kawan yang sentiasa di sisi kita pada waktu kita memerlukan dia. Dia mendengar luahan perasaan kita, segala rasa kecewa dan ketakutan, harapan dan impian kita luahkan, Dia memberi jalan sebagai laluan penyelesaian masalah. Selalunya kita terlalu asyik bercerita tentang diri kita, Hingga kadang-kadang terlupa kawan kita juga ada cerita yang ingin dikongsi bersama kita. Pernahkah kita memberi dia peluang untuk menceritakan tentang rasa bimbangnya, rasa takutnya? Pernahkah kita menenangkan dia sebagaimana dia pernah menyabarkan kita? Ikhlaskah kita mendengar tentang kejayaan dan berita gembiranya? Mampukah kita menjadi sumber kekuatannya seperti mana dia meniup semangat setiap kali kita merasa kecewa dan menyerah kalah? Dapatkah kita yakinkan dia bahawa kita boleh dipercayai, kita boleh dijadikan tempat untuk bersandar bila terasa lemah, agar tidak rebah? Bolehkah kita menjadi bahu untuk dia sandarkan harapan? Sesekali jadilah kawan yang mendengar dari yang hanya bercerita. Ambillah masa untuk memahami hati dan perasaan kawan, Kerana dia juga seorang manusia; dia juga ada rasa takut, ada rasa bimbang, sedih dan kecewa. Dia juga ada kelemahan dan Dia juga perlukan kawan sebagai kekuatan. Jadilah kita kawannya itu. Kita selalu melihat dia ketawa, tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangka. Disebalik senyumannya itu, mungkin banyak cerita sedih yang ingin diluahkan, disebalik kesenangannya, mungkin tersimpan seribu kekalutan, kita tidak tahu.. tetapi jika kita cuba jadi sahabat seperti dia, mungkin kita akan tahu



    Saturday, February 13, 2010

    huhuhuhuhu...................

    aku nk balik.....

    huhuhuhu.....

    sunyi sgt duk sini......

    ptg td tepun umah.....

    n...

    huhuhuhu

    UUM sunyi...sesunyi hatiku...(jiwang karat lak...hak3)

    yup...

    uum dh kosong...

    sokosong2nya...

    student tinggal 2,3 kerat je...

    n kt hostel aku a.k.a blok aku...

    mcm aku sowang je penghuni...

    hehehe...

    tp aku dh besa x balik...

    menemani blok usang ni....

    erm...

    tp seram gak la...

    ye la bulan ni je 2 kematian berlaku kt uum...

    tp seb baek bkn kt kolej aku...

    jd xde r takut sgt...

    actually...aku xtau nk tulis pe...

    hahaha...

    merapu....bek study...

    chow...


    Thursday, February 11, 2010

    sok dh start cuti....

    sok..uum dh start cuti midsem...
    semalam dh ramai yg menunggu bus di bus stop...

    aku???

    aku still di sini...
    mengisi hari2 ku dengan penuh ketabahan..

    hahaha

    sebelum cuti




    semasa cuti


    selepas cuti...

    "coz asimen x siap"

    so...cuti2 jugak...kalau ada asimen tu jgn lupa buat
    selamat bercuti semua....

    ngee...

    Wednesday, February 10, 2010

    satu cerita...


    "saat kebahagiaan sebagai sahabat"

    ''dulu keakraban kitaorang mcm adik dan kakak..."

    "kegembiraan dan kesedihan dikongsi bersama"

    perlukah sambungan satu cerita diteruskan???

    sy rasa sudah tidak perlu...

    kerana...

    hati sy akan terluka lg...

    bila mengingati dia...

    buat sy jd sedih

    jgn salah anggap...

    sy bukan di lamun cinta...

    bukan benda2 yg songsang...

    tp...

    sy dh anggap dia sbg kakak sy...

    sebagai teman sy...

    sebagai sahabat sy...

    tp...

    itu semua kisah dulu...

    kisah yg sukar nk dilupakan...

    semakin hari..

    sy semakin rindu...

    sy rindukan dia...

    sy x berjaya lupakan dia...

    walaupun kekosongan dlm diri sy dh diisi oleh seseorang...

    tp sy xleh lupakan dia...

    kepada 'awak'

    kalau 'awak' baca ni...

    'awak' jgn salah faham...

    thankz sebab faham sy...

    sbb mengisi kekosongan ati sy...

    'awak' jgn wisau...

    'awak' tetap di hati sy

    dan kepada dia yg membaca ini...tp sy pasti yg dia xkan baca...

    semoga berbahagia dgn org yg tersayang....

    sy akan pergi jauh...

    n nekad xkan cari dia lg...

    xkan mengharapkan pape dr dia lg...

    sbb...

    apa yg sy bt selama ni...

    hanyalah sia2...

    sy dh x dpt truskan cerita ini...

    kerana...

    parut yg ada akan berdarah kembali...

    dia pernah janji macam2 pd sy...

    tp...

    itu dulu....

    disaat dia masih lg mengganggap sy ni kwn dia...

    "dulu"

    "masa meraikan kejayaan dia suatu ketika dulu"

    dan sekarang...

    "dia lupakan sy atau sy yg lupakan dia???"

    "yg pasti dia xkan hubungi sy lg...."

    OMBAK DI PANTAI LAGIKAN BERUBAH

    INIKAN PULA HATI MANUSIA...




    help me....

    i need sumone to help me...................
    pleeeeeezzzzzzzzzzzzzzzz

    Sunday, February 7, 2010

    akak bila nak balik

    "map kampung aku...teluk ketapang"

    Trut....trut....trut...nset aku menjerit..(actually nset aku b'nada dering ngan lagu korea...bkn trut2)
    terkejut gak aku...sape la tepun nk dkt maghrib2 ni...kawan aku yg duk kt depan aku tu pun tunjuk muka innocent je n bt2 muka kehairanan...kami baru je sudah mkn mlm sbnrnya...

    (',') Ma

    nama yg terpampang kt skrin nset aku...

    gurlp...aku telan air liur...

    nape lak mak aku cal petang2 ni...
    xpernah2 dia cal aku...
    dia cal sebab minggu ni aku x cal umah ke??

    "hello..assalamualaikum.." aku memberi salam..

    diam..

    "hello.." aku menyapa lg

    tiba2..

    "akak..." separuh menjerit suara tu

    la...adik aku upenyer yg cal...aku igtkan mak aku la td...

    "abg rupanya...ada apa bang??" soal ku kembali

    "akak balik bila??" sayu je suara tu bertanya...

    ''err..akak balik lambat lg...bulan 4...nape bang?" atiku berdetak kembali...serba salah aku nk menjawab persoalan tu..mataku memandang tepat wajah yg ada kt depan aku tu...

    "bulan 4..lambat lg kan?? abg igt akak balik jumaat ni"

    pang!! atiku tersentak...

    "nape bang??abg rindu kt akak eh.." soalku kembali dlm nada gurauan..dgn harapan agar adikku itu terhibur..

    "xde la...eh akak, game GTA ada x??" aku tau...mest adik aku m'harapkan aku balik kg...

    "ada...nanti bln 4 akak wat balik...sori...akak byk sgt keja...tu yg x dpt balik bang...abg..kemsalam kt semua eh..."

    "baik" suara adikku dh jd len...lalu dia memutuskan panggilan tanpa menjawab salamku..

    Ya Allah...aku tau...adikku berdukacita...sebab aku x balik...

    tak pulang ke kampung halaman....

    aku dh menipu adikku...

    aku dh menipu dia yg aku byk kerja...

    aku terpaksa berbohong...

    semalam gak aku x cal mak aku mcm selalu...

    coz aku xsanggup nk mendengar soalan...

    "Farah x balik ke cuti ni"

    dan aku x sanggup lg berbohong...

    bukan aku xnak balik...
    tp aku ada sebab kenapa aku xnk balik...
    ptg td gak aku g chek duit dlm bank...
    duit ada xsampai seratus...
    tu untuk bertahan sampai ujung bulan ni...
    cukup ke??
    tp...
    setiap kali kalau ma tnye...
    aku akan ckp aku ada duit...
    walaupun sbnrnya aku xde duit...

    wwwaahhhh...
    aku terpaksa menipu....

    kenapa aku xnk balik???

    sebab...

    duit tiket pegi balik ke kg halaman aku pon dh cecah rm114.00

    aku xnk nyusahkan abg or kakak aku utk pegi cr tiket...

    coz aku tau...
    tiket ke utara mcm pisang goreng panas...
    sekejap je dh abes...

    pastu nanti mak aku kena kuarkan duit pulak untuk aku...

    sebab tu aku xnk balik...

    bukan tiket habis...

    bukan sbb aku byk keja...

    aku xnk menyusahkan org2 yg aku syg...

    aku tahu...

    lepas arwah pergi...

    mak aku yg kena menanggung aku...
    kena menanggung abg aku...
    menanggung adik2 aku...

    walaupun dia bkn ibu kandung aku...
    tp dia byk berkorban untuk kami...
    walaupun aku x pernah menzahirkan melalui kata2..ataupun perbuatan...
    aku syg dia...
    kalau dulu aku xleh trima dia sbg mak aku...
    tp aku belajar menerima....

    ma,along,adin,abg n x lupa majidah...maafkan kakak...kakak x balik kg...bkn xnk balik...tp...keadaan yg memaksa...

    aku xnk dituduh menyusahkan keluarga...
    aku xnk menjadi ank yg xkenang jasa...

    Ya Allah...
    kalau dulu aku x sempat berbakti untuk arwah abah dan arwah ma...
    tp...
    bglah aku peluang untuk berbakti pada ibu tiri ku...
    sebelum dia menutup mata...

    "my mum with my little bro n little sis"